Rondleiding B&B Fleur de Lit

De vrijstaande, monumentale varkensschuur uit ca. 1890 hebben we in 2017 voor 2/3 deel verbouwd tot B&B Fleur de Lit. Het niet verbouwde deel verkeert (bewust) nog in oorspronkelijk staat. Bij de verbouwing hebben we zoveel mogelijk authentieke elementen behouden en zijn oude materialen hergebruikt. Zo ontstond een prachtige mix tussen authentiek en modern comfort. Door het gebruik van zonnepanelen, een warmtepomp en natuurlijke isolatiematerialen (houtvezel), is deze B&B zo milieuvriendelijk en energieneutraal mogelijk verbouwd en heeft de B&B een aangenaam leefklimaat gekregen.

U komt binnen ter hoogte van de open, landelijke keuken met enkele grappige details. Voor de keuken langs komt u in de hoge gemeenschappelijke ruimte waar het ontbijt zal worden geserveerd. De ruimte ligt oostelijk gericht (ontbijtzon!). Bij mooi weer kunt u uiteraard buiten ontbijten. Naast de ontbijtruimte ligt de sfeervolle, gemeenschappelijke zithoek rond de houtkachel. Hier ontvangen wij u met een drankje en iets lekkers en vertellen een en ander over de B&B en meer.

Vanuit de eetzaal loopt een lange hal naar de achterzijde van de schuur. In de hal bevinden zich aan weerszijden de gastenkamers Zonnehoed (Zuid) en Bosrank (Noord). Vanuit ontbijtruimte loopt de eikentrap (blikvanger!) naar de eerste verdieping waar de kamer Ridderspoor zich bevindt. Vanaf het balkon krijgt u goed zicht op de hoogte (7 m) en afmetingen van de schuur. Het niet verbouwde deel aan de achterzijde van de schuur is nog authentiek (lees in oude staat). Hier bevindt zich de technische ruimte.

De B&B ligt centraal op het ruim 6.300 m2 grote perceel vóór de T-boerderij met de karakteristieke, streekgebonden luiken (groen,wit,rood) en kijkt uit op het Oosten. Voor de schuur liggen de oude stallen, voorzien van geveltekens en zonnepanelen. In de stallen is de fietsenstalling gesitueerd voorzien van voldoende oplaadpunten voor E-bikes. Tussen de B&B en de stallen kan bij mooi weer worden ontbeten. Van hieruit loopt een halfverhard pad (Achterhoeks Padvast!) naar de Muldersweg met een eigen parkeerplaats met ruimte voor zeker 4 auto’s.

Aan de noordzijde, achter de B&B ligt de oude boomgaard waar ook de houtgestookte Barrelsauna is gelegen. De boomgaard is omringd door oude, hoge beukenhagen. Ook bevindt zich hier het houthok voorzien van geveltekens.

Zoals eerder genoemd zijn wij enthousiaste tuiniers en ons doel is om het gehele perceel tot tuinen om te vormen. Uiteraard een meerjarenplan (zie Tuinen Fleur de Lit). Op het oostelijke deel van het terrein hebben we in in 2016 de hoofdstructuur van de tuinen aangelegd.