Tuinen Fleur de Lit

Tuinen Fleur de Lit

Een van de redenen om in 2014 naar Ruurlo te verhuizen was een locatie vinden met voldoende grond om tuinen te kunnen aanleggen waar wij ons tuinei kwijt kunnen. Zoals elders genoemd, is Henriëtte van huis uit tuinontwerpster en heeft een tuinontwerpbedrijf, Henriëtte Pieterson, Studio voor Tuinontwerp. (henriettepieterson.nl). Peter is een enthousiaste tuinier en legt alles aan wat Henriëtte ontwerpt. Het perceel rondom de B&B heeft een grootte van ca. 6.300 m2. Ons doel is om het gehele perceel tot tuinen om te vormen, zodoende Tuinen Fleur de Lit. Uiteraard een meerjarenplan met een gefaseerde aanpak. Het plan ziet er als volgt uit:    Tuinen Fleur de Lit: Fase A

Begin 2016 hebben we fase A van de tuin gerealiseerd op het meest oostelijk gelegen terrein langs de Tolhutterweg.  Ca.1.700 m2 weiland is door de loonwerker gefreesd en geploegd en de vijver is uitgegraven. De rest is allemaal handwerk! Momenteel zijn al een vijvertuin (mede hierdoor niet geschikt voor kinderen), nuttery, mediterrane tuin, riddersporenborder en boomgaard aanwezig omringd door beuken- en meidoornhagen en gazons. Ook al betreft het hier nog met name de hoofdstructuur, het is nu al goed toeven in het zonnetje op een van de bankjes of gewoon voor een wandelingetje. Beplanting van de borders vordert langzaam maar gestaag.

Tuinen Fleur de Lit: Fase B

Voorjaar 2018 zijn we gestart met de entreetuin van de parkeerplaats naar de B&B. De tuin is al deels ingepland en we zijn vooral planten aan het uitproberen. De kleurstelling zou je Boerenbond kunnen noemen… We hebben enkele foto’s van de aanleg opgenomen in de Galerie.

Tuinen Fleur de Lit: Fase C

Eerstvolgende fase om te realiseren. De oude kippenloods moet daarvoor nog worden gesloopt en het plan is om op die locatie een kleinere kweekkas terug te plaatsen. Tevens zal alle grond moeten worden ontdaan van brandnetels! (wel veel vlinders…)

Fase D t/m G volgen wanneer we daarvoor tijd kunnen maken. Kortom, volop in ontwikkeling en elk seizoen/jaar is er weer meer te zien.

We zullen de komende tijd meer (sfeer)foto’s van de ontwikkeling van de tuinen opnemen in de Galerie. De tuinen zijn toegankelijk voor gasten van de B&B Fleur de Lit maar nog niet overal even goed begaanbaar. Het lijkt ons geweldig om op enig moment de tuinen open te kunnen stellen voor een groter publiek en vele liefhebbers te mogen ontmoeten. Zodra de aangelegde tuinen meer body krijgen, zullen we daarvoor een eigen website opzetten.